čtvrtek 8. října 2015

Slyšeli jste o strašáku Homocystein

Tato toxická aminokyselina  toxická a jedovatá látka) byla identifikována v roce 1932. Vědce však začala zajímat od roku 1962, kdy byla stanovena nová klinická jednotka nemoci – homocystinurie(výskyt homocysteinu v moči).
Pokud v organismu probíhá vše tak, jak má, buněčný homocystein se v průběhu látkové výměny rozloží na dále zužitkovatelné neškodné látky. K tomuto procesu jsou nutně zapotřebí některé vitaminy – kyselina listová, vitamin B6 a B12, někdy i B2. Jestliže nejsou přítomny v dostatečném množství, dochází k poruchám, homocystein se hromadí v krvi a vzniká takzvaná hyperhomocysteinemie. Hladinu homocysteinu si můžete nechat změřit odborně u vašeho internisty.
Nevíte zdali máte dostatečný příjem kyseliny listové, B vitamínu, selenu, zinku, antioxidantů a dalších nezbytných látek pro vaše zdraví?  Ohrožují vás civilizační choroby a hyperhomocysteinemie? Pokud je ještě nemáte, zařaďte do svého denního jídelníčku potraviny a látky bohaté výše uvedené vitamíny a látky. Je to nejlepší cesta jak civilizační choroby nedostat.
Lze snížit příjem masa, mléka i masných a mléčných výrobků a současně zvýšit příjem zeleniny, čočky, hrachu a luštěnin a zejména listové. Rostlinné bílkoviny jsou pro nás dvakrát až třikrát příznivější při tvorbě homocysteinu oproti bílkovinám živočišným. Lze dbát na dostatečný přísun kyseliny listové, vitaminů B6, B12, případně B2 v běžné stravě, také ve formě tablet. Nezapomeňte na škodlivost kouření( omezuje funkci vitaminu B6 a zvyšuje tak nepřímo hladinu homocysteinu), chemikálií v potravinách a zvýšenému stresu – omezte je( nemoci vznikají z neznalosti i nedbalosti).
Naše řešení je Nutria( obsahuje kyselinu listovou, selen a další potřebné živiny), Calcium Formula(obsahuje zinek a nezbytné minerály v bylinné podobě) a Intra. Více zde...

Žádné komentáře:

Okomentovat